FB_IMG_1524868949838Aquest curs la nostra escola ha estat pionera en l’inici del programa TED-Ed Clubs, un subprograma relacionat amb les xerrades de tipologia TED, tan reconegudes a nivell mundial.

El TED-Ed Club és un programa que prepara els joves, amb una sèrie de consells i tècniques, per pensar, inventar, crear i dur a terme una xerrada del tipus TED davant d’un públic. Per tant, els alumnes s’enfronten a un procés de preparació, similar al que fa un adult, per fer una conferència sobre un tema que sigui del seu interès, tot parlant des de la seva experiència personal i d’allò que s’ha informat i coneix.

Al nostre col·legi, aquest procés s’ha dut a terme en dues etapes: a Primària i a Secundària. En el cas de Primària, els alumnes de 3r fins a 6è, que es queden al menjador, han dedicat un migdia a preparar xerrades de la temàtica que ells volien, a partir de jocs, posades en comú, la visualització de vídeos, etc. A Secundària, concretament en els cursos de 1r a 3r d’ESO, les recomanacions del programa TED s’han dut a terme dins de l’assignatura d’Oratòria. Així doncs, a partir del treball en grup i de diferents pràctiques setmanals, han pogut crear una presentació individual, aportant la seva experiència personal sobre el tema. Entrevista

Els alumnes s’han mostrat interessats i molt participatius en aquest programa, ja que hi ha al voltant de 120 alumnes inscrits, i han après que, moltes vegades, un treball que sembla fàcil i individual, té en compte un gran treball en equip on cadascú dels membres aporta el millor d’ell mateix.

Des del nostre centre donem molta importància al desenvolupament i la comunicació oral de l’alumnat i, és per aquest motiu, que hem considerat una gran oportunitat poder dur a terme un programa de prestigi mundial, com és el TED, en el nostre territori i oferir aquesta oportunitat al nostre alumnat.

A més, us informem que divendres vinent, dia 18 de maig, es duu a terme, al Palau de Congressos de Tarragona, l’edició anual del TEDxTarragona que aquest any té com a tema “Què trameu?”. Una alumna de 2n d’ESO del nostre col·legi, Marta Arjona Eroles, hi participa en l’espai TED-Ed Clubs.

btr