Una escola en pastoral

Considerem que la pastoral és l’àmbit que unifica i dona sentit i coherència a la proposta educativa dels nostres centres. L’humanisme cristià i els valors evangèlics -fe, fraternitat, servei, acompanyament i compromís amb els necessitats- sostenten el projecte pastoral, sempre acompanyats del tracte proper, l’atenció personalitzada i la comunió amb l’Església. Tots els membres de la comunitat educativa són alhora protagonistes i destinataris de la nostra proposta pastoral.

Il·luminem el món

Avancem en el nostre camí després d’un estiu d’alegria, i repòs, de gaudir de les nostres famílies i recarregar-nos d’energia. retornem plens d’energia. Aquest nou curs continuem amb el lema de pastoral: Il·luminem el món amb l’escalf de les nostres mans. El lema ens anima a il·luminar el món amb les mans, és a dir, amb allò que fem. Per què allò que fem hauria de proporcionar escalfor? Perquè fer les coses d’una determinada manera -compartint, acompanyant, tenint en compte l’altre- ens proporciona a tots energia renovable. I la necessitarem! Ens parla de llum, de compartir, d’acompanyar, de tenir en compte l’altri, de sentiments compartits.

Enguany se’ns planteja de nou el repte d’apropar-nos mantenint la distància, acollir-nos sense abraçar-nos i, en definitiva, fer possible la cooperació de tots malgrat les circumstàncies. Com tots els reptes, posarà a prova la nostra resiliència, l’aptitud per reaccionar positivament malgrat les dificultats.  Serà missió de tots descobrir i potenciar els valors que aquesta pandèmia ens demana que treballem. Des del món de l’educació tenim un nou repte: descobrir i potenciar els valors que aquesta pandèmia ens demana que treballem.

Hem de ser capaços d’allargar la mà a l’altre, fer que el nostre cor bategui amb força per a regalar cada dia el millor de nosaltres mateixos i descobrir nous horitzons que ens facin créixer i on els més necessitats siguin l’eix central de la nostra missió, posant-nos al servei de la transformació del nostre món, per a fer d’ell un lloc millor canviant la realitat i construint una societat més justa i solidària.

Aquest curs és una nova oportunitat per oferir-se a millorar les coses i fer realitat tot el que ens proposem, i fer-ho, com sempre, junts.