Què és l’AMPA?

Qui som i quins són els nostres objectius?

Som l’associació de mares i pares del col·legi i col·laborem amb la comunitat educativa organitzant activitats que contribueixin a l’educació dels nostres fills i filles, i en activitats extraescolars (dia de la família, dia del Pare Palau, activitats nadalenques, jornades esportives…), al mateix temps que faciliten la vida diària al col·legi.

També participem al Consell Escolar del col·legi (un membre de la Junta Directiva).

Qui en pot formar part:

Tots els pares, mares o tutors podeu fer-vos socis, mitjançant l’aportació anual establerta als Estatuts de l’associació. Per informar-vos només heu de enviar un correu electrònic o passar per secretaria del col·legio i deixar un escric manifestant el teu interès.

Com ens financem:

L’AMPA és una associació sense ànim de lucre, que es finança a través de “Quotes anuals dels seus socis”.

Organigrama:

L’AMPA té una Junta Directiva que es va renovant cada 2 anys per designació dels socis de l’Assemblea General. A més del president, vicepresident, secretari i tresorer, la Junta la componen un nombre variable de vocals, que s’encarreguen del seguiment de les diferents activitats que organitzem.

Objectius:

Promoure la implicació activa dels pares i les mares en l’educació dels seus fills i filles.

Col·laborar en les activitats educatives del col·legi.

Canalitzar i promoure la col·laboració entre les famílies i el col·legi per aconseguir una unitat d’acció en l’educació.

Participar en les iniciatives del col·legi en el compliment de la seva missió d’ajudar a les famílies.

Promoure i organitzar activitats culturals, recreatives, xarades per a famílies…

Com es pot col·laborar amb l’AMPA:

A més de l’aportació econòmica anual, sense la qual no seria possible en funcionament normal de l’associació, la vostra col·laboració pot variar depenent de la vostra disponibilitat, sense necessitat de pertànyer a la Junta Directiva.

Esporàdicament, col·laborant en l’organització de les festes o activitats que organitzem pare els i les alumnes i famílies.

Quines activitats duem a terme:

Servei d’acollida al migdia dia y servei de biblioteca, durant el període de octubre a maig, per als nens i nenes d’educació infantil i primària.

Col·laboració en les festes del col·legi: Pare Palau; Nadal amb el Pare Noel, Carnaval amb la visita del Rei y la Reina del carnaval; Sant Jordi amb recollida de llibres…

Promovem la recollida de jocs de taula usats, per a dies de pluja.

Instal·lem proteccions a les cistelles es de basquet.

Festes de final de curs “dia de la família” per a tots els nens i nenes, pares i mares, i avis, amb musica, jocs, pallassos, mags, inflables…, promoció de la participació familiar, infants, persones adultes i comunitat educativa.

Apadrinem a dos nens de Filipines i participem en l’Activitat ONG EDUCAS que organitza l’equip de Pastoral.

Subvencionen, on es participen alumnes y pares del col·legio, a la Rua de Carnaval de l’escola i a la nostra Colla Gegantera.

Participem en l’Organització de la Festa de presentació d’equips esportives del col·legio, i en la festa de Graduació 2n Batxillerat, Graduació Cicles Formatius, Graduació 4t ESO, Graduació 6è EP, Graduació P5, Comunions Primària, amb aperitiu i lliurament de un detall.

Darrere de totes aquestes activitats, hi ha el treball i l’esforç de mares i pares que, voluntàriament, intentem treure temps lliure per organitzar-les i desenvolupar-les, compatibilitzant la nostra vida laboral i familiar.

No som professionals, però tenim una gran il·lusió i ganes de millorar per oferir una feina ben feta en benefici de totes les famílies; per tant, és possible que el treball que duem a terme no sigui del gust de tothom. Per això cal comptar amb l’opinió i la col·laboració del major nombre de persones.

Cal destacar, també, el suport que rebem de l’equip directiu del col·legi.

Per a més informació o per presentar suggeriments, no dubteu a posar-vos en contacte amb l’AMPA: E-mail: ampa@carmelites.cat //

AMPA Col·legi Mare de Déu del Carme