150 ANYS DE LES GERMANES CARMELITES A TARRAGONA

El 19 de març de 2020, dia de Sant Josep, les germanes Carmelites Missioneres Teresianes celebren els 150 anys de la seva presència a la nostra ciutat, Tarragona.
El lema “Presència, projecció educativa i espiritualitat missionera” recull la seva trajectòria en tots aquests anys. L’inici d’aquesta història, és a dir, la primera comunitat, es va ubicar al c. del Vidre 6. Les germanes tenien la important missió de vetllar els malalts a domicili, per això a Tarragona les coneixem com “les germanes de la vetlla”. No només es van relacionar amb l’àmbit de salut sinó que, també, van començar la seva tasca educativa, concretament al c. Misericòrdia, núm. 3 amb “Educación de Párvulos y Elemental”.
Per la situació d’aquell moment, van anar canviant de casa, com per exemple al c. Cuirateries, plaça del Rovellat, c. Unió (Hermanos Landa)… Des del 1933, les germanes es van instal·lar a la comunitat actual. El 1949 l’edifici es reprèn com a escola, tenint en compte que durant la Guerra Civil el convent va ser confiscat i va tenir la funció de presó.
Una altra de les seves funcions va ser promoure l’espiritualitat a Tarragona, a través del noviciat (formació inicial de futures carmelites).
L’actual edifici on conviu la comunitat de germanes amb tota la comunitat educativa de Carmelites es considera la “casa mare” de la congregació, ja que acull les despulles del fundador, el beat Pare Palau.
En aquest any de celebració, que avui inicien, hi haurà activitats, que estaran sotmeses a la situació de moment (per la COVID-19). A les xarxes podrem trobar anècdotes per poder conèixer la seva història, a elles, i la gran tasca que van dur a terme, la qual encara podem observar.
La comunitat Carmelites Missioneres Teresianes us convida a participar de les activitats que s’aniran realitzant al llarg d’aquest any.

ENS VISITA UN ANTIC ALUMNE PERIODISTA

Ens ha visitat l’Èric Pujol, antic alumne de Carmelites, que després de graduar-se en Ciències de la Informació ha treballat a diversos programes de TV3 ( InfoK, FAQS, etc.). Ha estat amb els grups de 3r d’ESO per fer una xerrada que introduís els alumnes en el món del periodisme. Aquest col·loqui informatiu té com a objectiu elaborar un Telenotícies com a treball per projectes que ens ocuparà tota la setmana vinent.
L’activitat ha estat força interessant ja que els alumnes han pogut participar activament en les dinàmiques que l’Èric els ha anat proposant.
Demà acabarà la seva estada amb una xerrada informativa als alumnes de 2n de batxillerat, encaminada a donar a conèixer els estudis universitaris relacionats amb l’àmbit periodístic.

ANGLÈS, MÚSICA I TEATRE? YES! PERFECT MIX!

Què passa quan barregem l’anglès, la música, el teatre i cada una de les classes de 1r d’ESO? Un taller de teatre musical en anglès! Els alumnes de 1r d’ESO han pogut gaudir, aquest divendres, 12 de febrer, d’aquest taller de la mà de la companyia Jumping Ducks. En ella han après la cançó Happy de Pharrell Williams, han treballat la dicció, la música, la veu, i han après una senzilla coreografia, tot això amb l’anglès com a llengua de comunicació durant el taller. Així doncs, integrant l’anglès, el teatre i la música, els alumnes de 1r d’ESO han après i practicat la llengua anglesa i conceptes de música i d’expressió corporal, tot participant en una activitat divertida, innovadora i molt interessant, en la que han treballat en equip i han obtingut uns grans resultats!

ENS VISITEN EXALUMNES

En el procés d’orientació dels alumnes de 2n de batxillerat, el dimecres es va fer una xerrada-col·loqui amb l’antiga alumna del nostre centre Marta Tous, infermera de la UCI de Joan XXIII.
La Marta guarda molt bon record del pas per les nostres aules i fou una trobada molt especial pel moment que estem vivint.
Testimoni directe que serà un bon exemple pels nostres alumnes que estan en aquesta darrera etapa d’estudis post obligatoris.

VISITES PERSONALITZADES

Aquest curs no podem fer una jornada de portes obertes com sempre hem fet, però segur que podem mirar de trobar-nos per explicar-vos el nostre projecte d’escola. Ens agradaria molt fer-vos-ho arribar, per això i si esteu interessats, us demanem que contacteu amb nosaltres emplenant el formulari que trobeu a continuació i de seguida us telefonarem per fixar data i hora per trobar-nos.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhmUZLN0F1lv3gwy51j0DmZYKzgbPUOQrgKvK-Yp7KWmJdfw/viewform

Gràcies per fer-nos confiança